Van blijvende waarde

De kerk is er altijd al geweest en we hebben de belofte dat de kerk er ook altijd zal zijn. Dat rijke verleden van de kerk is belangrijk voor de toekomst. Bij wat we vandaag in de kerk beslissen, baseren we ons, soms onwillekeurig, op wat er in het verleden over is gezegd en afgesproken. Er is gelukkig veel vastgelegd. Mooie verhalen, wijze besluiten, verdrietige gebeurtenissen. Maar is het ook vindbaar voor wie er kennis van wil nemen? En blijft het toegankelijk voor de generatie na ons? In dit vluchtige digitale tijdperk gaat informatie gemakkelijk verloren of belandt het in verkeerde handen. Met het digitale archief wil Kerkgeheugen ervoor zorgen dat waardevolle informatie goed bewaard en beheerd blijft. Zodat generaties na ons weer kunnen putten uit de wijsheid van vandaag.

Stichting Kerkelijk Informatiebeheer

Archiefbeheer staat steeds hoger op de agenda van veel kerken. Maar een veilig, toegankelijk en duurzaam archief opzetten is wel een vak. U komt voor vragen te staan die u niet elke dag beantwoordt. Welke stukken bewaar ik en welke niet? Hoe rubriceer ik documenten zo dat mijn opvolger ze ook nog vindt? Hoe belangrijk is archiveren eigenlijk?

De Stichting Kerkelijk Informatiebeheer is een vraagbaak en kenniscentrum voor iedereen die tegen deze vragen aan loopt. Veel antwoorden kunt u vinden in het uitgebreide digitale handboek dat wordt opgesteld door de mensen van Kerkelijk Informatiebeheer. Maar ook voor advies kunt u terecht bij deze professionele vrijwilligers. Op verzoek begeleiden ze u, tegen een vrijwilligersvergoeding, bij het opzetten van een goed archief.

Meer informatie is te vinden op de website www.kerkelijkinformatiebeheer.nl